Frågor och svar


”Varför byter ni namn?”

Vårt första och ursprungliga varumärke Alice & Fay är registrerat och varumärkes-skyddat i Sverige. När vi nu gör oss redo att expandera även utanför Sveriges gränser är det tyvärr inte möjligt att göra det under detta namn. Istället har vi registrerat och skyddat namnet AliceDot i Europa. 

Vårt mål är att expandera i Europa och för att göra det behöver vi registrera och skydda vårt varumärke.

”Vad betyder AliceDot.?”

AliceDot. står, precis som Alice & Fay, för mor och dotter Alatalo. Alice är en omskrivning av Alatalo Cecilia och Dot står för dotter (Fanny). Att vi dessutom älskar prickar och har en dot.com adress som vår huvudsakliga försäljningskanal gör det extra naturligt för oss att heta AliceDot.

”Innebär namnbytet några förändringar för mig som kund?”

Inte mer än att du ser en ny logga och att både vi och du kallar oss för AliceDot. Vi är fortfarande samma mor och dotter med samma vision, design och tänk. Kvalitén på produkterna kvarstår och ledningen är densamma. Du når oss fortfarande på 0760-349300. Vi byter vår hemsida till www.alicedot.com men du kommer ändå rätt om du råkar skriva in den gamla adressen. Mailadressen ändras till hello@alicedot.com. Råkar du skicka till vår gamla hamnar det ändå i vår inkorg, så oroa dig inte. Vi kommer alltid se dina mail!

”Jag har handlat varor från Alice & Fay, kan jag returnera dem hos AliceDot.?”

Självklart kan du det! Precis som vanligt har du 14 dagars full retur- och ångerrätt både när du handlar via vår webbshop och när du handlar i vår butik.

”Ni heter AliceDot. men min order innehåller kläder märkta Alice & Fay. Hur går det till?”

Innan vi bytte namn gjorde vi många, stora kollektioner med varumärket Alice & Fay. Att byta etiketter i samtliga plagg är för dyrt och krångligt för oss. Därför kommer det under en övergångs-period finnas kvar kläder med märket Alice & Fay. Första kollektionen under nya namnet AliceDot. kommer hösten 2016.

"Varför står det Alice & Fay AB på min faktura/mitt kvitto?"

Det gör inget. Vårt organisationsnummer och våra kontonummer är desamma som förut. Bolagsnamnet Alice & Fay AB kvarstår tills vidare.


"När jag söker efter er hittar jag Alice & Fay men inte AliceDot?"

Det är för att Alice & Fay har längre historik och har spridits under tre års tid medan vi just nu börjar använda AliceDot. Du kommer att kunna söka på båda och ändå hitta fram till rätt butik och hemsida. 

"Är AliceDot fortfarande svenskt?"

Japp! Så svenskt det kan bli nuförtiden. Vårt efternamn Alatalo klingar finskt. Vi ser ut som italienare. Vår mönsterdesigner bor i Malmö men är född i New Delhi, våra leverantörer lever och verkar i norra och södra Indien. Våra fotomodeller kommer från Miami, Rydebäck, Cap Verde och Bunkeflostrand. Vårt formspråk är i grunden skandinaviskt enkelt och materialen och mönsterbilderna är baserade på svensk grafik och natur. Så, ja - visst är vi ett svenskt företag.

"Varför flyttar ni butiken?"

Vi upplevde mer och mer att vi hade rätt plagg men på fel plats. Vi sålde allt mer till kunder direkt i vårt showroom och hade ett ständigt sjå med att hämta varor på lagret i Landskrona. Ibland fanns sista exemplaret i butik en i Höganäs och skulle skickas till Piteå tillsammans med andra plagg som bara fanns i Landskrona. Det blev knöligt helt enkelt så vi började leta efter en större lokal med plats för allt-i-ett; kontor, butik, lager och showroom.
Samtidigt med flytten till en ny plats kändes det bra att passa på att byta namn redan från starten. 

"Varför blev det Malmö?"

Vi behövde en större lokal och så längtade vi efter en större stad. Att vi inte ligger mitt i city beror på att vi vill hålla våra kostnader låga så att du kan handla till rimliga priser. Och så gillar vi havet, ljuset och utsikten mot Turning Torso…


"Vad är det för skillnad på Alice & Fay och AliceDot?"

Alice & Fay och AliceDot är precis densamma. Ungefär som när din vän bytte efternamn för hon/han gifte sig. Det tar bara lite tid att vänja sig vid det nya namnet helt enkelt, medan hon/han såklart är densamma som innan, bara med lite rörigare kontaktuppgifter.
Vips - en dag så har alla synkat sina register och det gamla namnet har försvunnit… 

 

Alltid öppet • Fri frakt • Fri retur

 

Klarna Logo Credit Card Logos  Credit Card Logos  Credit Card Logos  PayPal Logo